Çene Botoksu; ameliyatsız estetik uygulamalar dahilinde sunduğumuz ve çene estetiği kapsamındaki yöntemlerdir. Çoğul olarak bahsediyoruz çünkü çene botoksunu iki farklı yöntem ile uyguluyoruz. Bu uygulamalardan estetik ve tıbbi olarak bahsedebilir.

İlki; çene estetiğinde kırışık ve pürüzlü görünümü düzeltmek adına uygulanır. Diğerinde ise diş gıcırdatma olarak bilinen diş sıkma fonksiyonunun azaltılması ve geçirilmesi için uygulama yapılır.

Çene Botoksu Nedir?

Çene botoksuÇene botoksu, işlevsel faktör ile yani yemek yerken çenenin alt kısmında oluşan kırışıklığın düzeltilmesinde kullanılır. Sadece yemek yerken değil, fiziksel yapı, cilt doku özellikleri, çene kemik yapısı gibi unsurlara bağlı olarak bu bölgede oluşmuş derin çizgi, engebeli görünüm ve kırışıklıklar, botoks enjektesiyle düzeltilir.

Çene botoksu nedir diye merak eden danışanlarımız için, çene ucuna yapılan bu uygulamanın, kas dokularına nüfus ettiğinden bahsedebiliriz. Botolinum toksini, içeriğindeki nöroksit proteini ile kas doklarına etki ederek, çalışmasını yani çizgilerin görünümünü belirlenen sürece durdurur. Botoksun kullanım süresi yüz estetiğinde 6 ay, dudak botoksunda ise 4-5 aydır.

Massater Botoksu Nedir?

Çene botoks uygulamalarında yaptığımız ikini tedavi türüdür. Bu işlemde doğrudan çiğneme kasında uygulama yapıyoruz. Bruksizm olarak nitelendirilen ve genellikle uyurken yapılan diş gıcırdatma eylemine, rahatsızlık olmaktan çıkararak botoks ile tedavi sağlıyoruz. Diş sıkma ile zarar gören çene kemikleri, diş yapısı, diş köklerinin rahatlaması sağlanabilir.

Bruksizm nedeniyle eklemlerde oluşan sorunlar giderilirken, estetik açıdan da form kazandırılır. Masseter kası, diş gıcırdatma nedeniyle aşırı gelişir ve yüz formunda karemsi bir görüntü verir. Çene botoksu sayesinde estetik açıdan ifadede daha zarif bir estetik elde edilebilir. Uygulama 3 ayda bir tekrarlanması gereklidir.

Çene Botoksunun Zararları Nelerdir?

Çene botoksu nasıl yapılır? konusunda uygulamanın 10- 15 dakika tamamlanan, pratik bir işlem olduğundan bahsedebiliriz. Kliniğimizde güvenli ve kolay şekilde, tamamen steril ortamda uyguluyoruz. Hem estetik hem de bruksizm için yaptıranlar, uygulama sonrasında hiç iz olmadan sosyal yaşamlarına dönebilirler.

Diş gıcırdatmanın zararlarından bahsetmek gerekirse;

  • Dişler, diş etleri ve köklerine kuvvet ve basınç yoğun şekilde uygulanır.
  • Çene ekleminde hasara neden olabilir
  • Baş ağrısı, boyun ve şakaklarda ağrılara neden olabilir.
  • Diş yapısında aşınma, tahribat oluştuğu gibi protez kullanan kişilerde de aşırı kuvvetten hasar oluşturabilir.
  • Kulak ağrısına neden olabilir.

Belirtilen rahatsızlıklar nedeniyle konsantrasyon sorunları, odaklanmak, adaptasyon ve motivasyon gibi konularda sorunlara neden olabilir.

Massater Botoksunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uygulamanın profesyonellikle yapılması mühimdir. Kliniğimizde yapılan tüm uygulamalar, kişiye özel formatta gerçekleştirilir. Cilt ve doku analizi yaparak, çene kasının yapısı ve genel görünümdeki form sorunlarını değerlendiriyor, eklem ve çene işlevlerine zarar vermeyecek şekilde özenle gerçekleştiriyoruz. Çene botoksu yan etkileri konusunda tespit edilmiş bir sorun yoktur.

Özellikle işlevsel fonksiyonların zarar görmemesi için, doğru noktalara enjekte yapmak, operasyonun başarısını gösterir. Uygulama ardında iz bırakmaz.

Kimler Çene Botoksu Yaptırabilirler?

Massater kası fazla gelişmiş olanlar, yüz ifadesinde bu kas dolayısıyla kare ve erkeksi bir ifade olanlar, çene ovalinde kırışıklık ve derin çizgi olanlar yaptırabilirler. Uygulama, 18 yaş üzerindeki kadın ve erkek herkese uygulanabilir özelliktedir. Sağlıkla ilgili konularda ve eklem rahatsızlıkları gibi konularda 18 yaştan daha önce de yapabiliyoruz. Botoks uygulanmayan gruplar arasında hamileler ve emziren anneler bulunuyor.

Çene Botoksu Fiyatları

Çene botoksu fiyatları, uygulamaya bağlı olarak belirleniyor. Estetik form mu yoksa massater botoksu mu istediğinize göre ve kişinin doku niteliğine bağlı olarak uygulama, seansları ve fiyatları belirlenir.