Dudaklarından memnun olmayanlar ya da dudaklarını olduğundan daha büyük göstermek isteyenler ameliyatsız dudak dolgusunu tercih eder. Ameliyat gerektirmeyen dudak dolguları, bazı güvenli dolgu malzemelerinin dudak bölgesine enjekte edilmesi ile yapılan basit işlemlerdir.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu Dudak dolgusu nasıl yapılır sorusuna ilk olarak bölgenin uyuşturulması ile cevap verilebilir. Dudak dolgusu oldukça kolay bir işlem olduğu için lokal ya da genel anestezi gerekmemektedir fakat hem hastanın acı duymaması hem de bölgenin çok etkilenmemesi için dudak dolgusu öncesinde mutlaka bölgenin kremlerle uyuşturulması gerekmektedir.

Uyuşma işlemi genellikle 10 – 15 dakika içerisinde gerçekleşir ve dolgu işlemi başlatılır. Dudak dolgusu için hiyalüronik asit ve bu asidin türevleri dolgu malzemesi olarak kullanılmaktadır. Dudak dolgusu malzemeleri genellikle dudakların boyutuna ve hastanın istediği büyüme miktarına göre ayarlanmaktadır. Enjekte etme işlemi ise ucu çok ince ve sivri olan iğneler yardımı ile gerçekleşir.

Dudak dolgusu işlemi ne kadar sürer; genellikle 20 – 30 dakikalık bir işlemdir. Bu işlem sırasında kullanılan uyuşturucu krem sebebi ile hasta herhangi bir acı hissetmez. İğneler çok sivri olduğu için, işlem sonrasında dudak bölgesinde iz de kalmaz. Böylece hasta işlem bittiği an günlük hayatına normal bir şekilde devam edebilir.

Dudak Dolgusu Neden Yapılır?

Dudak dolgusu yapılmasının ilk sebebi dudakların çok küçük olması ya da hastanın dudaklarını büyütmek istemesidir. Böyle durumlarda hastanın isteği doğrultusunda belli miktarlarda dolgu işlemi yapılmaktadır. Bununla birlikte, hem genetik hem de yaş gibi durumlardan dolayı dudak çevresinde kırışıklıklar oluşabilmektedir. Bu kırışıklıklar da dudak dolgusu sayesinde çok kısa bir sürede çözülebilir.

Dudak Dolgusunda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Dudak dolgusu yaptırmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerden biri sigaranın, dolgu sürecini etkileyebileceğidir. Hastalarımızın uygulama öncesinde en azından 1 hafta kadar sigarayı bırakması iyi sonuçlar elde etmek için önemlidir. Bununla birlikte işlem öncesinde sulandırıcı bir ilaç kullanmanız, dolgu malzemelerinin yayılmasına ve dolgunun tutmamasına neden olabilir. Ayrıca iğnelerin de etkisi ile kanamalar yaşanabilir.

Dudak Dolgusu Kalıcı Mıdır?

Dudak dolgusu kalıcı değildir, maksimum 1 yıl boyunca etkileri görülmektedir. Bu süre hastadan hastaya değişiklik göstermektedir. Süre dolduğu zaman, kullanılan dolgu malzemeleri erimeye ve vücutta dağılmaya başlar. Tamamen güvenli ve sağlıklı malzemeler kullanıldığı için bu durum vücut sağlığını etkilememektedir. Zaten çok kısa bir süre sonra vücuttan atılırlar.

Eğer dudak dolgusunu birden fazla yaptırırsanız, belli bir süre sonra dudaklarınızda kalıcı bir büyüklük fark edebilirsiniz. Ayrıca bölgede kırışıklık varsa onlar da birkaç seans sonrasında kalıcı olarak düzelmeye başlayacaktır. Kısacası dudak dolgusu kalıcı mıdır sorusuna kesin olarak evet cevabı veremeyiz ama bazı durumlarda yıllarca kalıcı etkiler gösterdiği gözlemlenmiştir.

Dudak Dolgusunun Yan Etkileri Nelerdir?

Dudak dolgusu için kullanılan dolgu malzemelerinin güvenilir ve sağlıklı olması, dudak dolgusu yan etkilerini de sıfıra indirmektedir. Eğer cildiniz hassassa işlem sonrasında 1 – 2 saatliğine, bazı durumlarda 1 günlüğüne dudak bölgenizde kızarıklık ya da şişkinlik olabilmektedir. Kızarıklık çok görülmese de bu işlemi yaptıran hastaların yarısından fazlasında şişkinlik görülebilmektedir. Fakat soğuk uygulama yaparak bu şişliklerin çok kısa bir süre içerisinde inmesini sağlayabilirsiniz. Yani kalıcı bir problem yaratmamaktadır.

Hyaluronik dolgusu etkisini görebilmeniz için de 4 – 5 gün hatta 1 hafta beklemeniz gerekmektedir. Bu süreçte dolgu malzemeleri daha iyi bir forma gelir ve dolgunun görünümü değişir. 1 hafta dolduğunda ise dudaklarınız tam olarak istediğiniz hale gelmiş olacaktır.