Çağ hastalıklarından biri olan ve net bir tedavisi olmayan migren için, tamamen tesadüfi şekilde botoks tedavi yöntemi geliştirilmiştir. Son yıllarda popüler bir uygulama olarak kronik migreni olan herkese uygulanan bir yöntemdir.

Botoksla migren tedavisi, kadın ve erkek herkese uygulanabilir. Normalde estetik uygulamaların belirlenen yaşı 18’dir fakat tıbbi tedavi yöntemi olduğu için daha erken yaşlarda uygulanabilir.

Kronik Migren Sorununa Botoks Tedavisi

Kronik migrenin tedavi edilmesinde geliştirilen ve fakat tamamen geçirmek hedefiyle değil kroniklikten çıkarmaya yönelik bir uygulamadır. Yapılan araştırmalarda hastaların büyük kısmında iyileşme olduğu gözlemlenmiştir.

Botoksla migren tedavisi Migren botoksu uygulama noktaları, migren protokolü dahilinde yapılan ve estetik uygulamalardan farklı olarak özenle yapılması gereken bir tekniktir. Zira boyun ve baş bölgesi kaslarını ilgilendiren bir sistem odaklı olduğu için kafi dozlarda ve doğru kas dokularına etki edilmelidir. Kalıcı hasar bırakmayacak şekilde ve cerrahi bilgi gerektiren bir işlemdir.

Anatomik yapısı bulunan kişilerce tıbbi tedavi formatında uygulaması, ehemmiyet içerir. Kliniğimizde hizmet veren tüm doktorlar, alanından uzman ve tecrübe sahibi olan bir kadrodan oluşuyor.

Migren Tedavisinde Botoks Nasıl Uygulanır?

Seanslar şeklinde uygulanan yöntemde, seans aralığı 3 aydır. Genellikle ikinci seanstan sonra kronik migrende %50- %60 oranında azalma görülür. Hem ağrıların boyutunda hem de periyotlarında sağlanan bu iyileşme, bazı hastalarda ilk seanstan itibaren elde edilir.

Nadiren 3. seanstan sonra tedaviye yanıt veren gruplar tespit edilmiştir. Migren tedavisinde botoksun zararları oluşmaması ve tahribat bırakmaması için özenle yapılmalıdır. Uygulama noktaları; baş, alın ve şakak bölgelerini içerirken, boyun ve omuzlara da yapılır. Kas gruplarının ve kas dokularının nitelikle işlenmesi, tedavide başarılı sonuç elde etmek için en önemli faktörler arasında yer alır.

İşlem, enjektör yardımıyla yapılır. Kullanılması gereken üniteler, tedavi esnasında ve seanslara bağlı olarak belirlenir.

Migren Tedavisinde Kullanılan Botoksun İçeriği ve Özelliği Nedir?

Estetik ve kozmetik alanlarda kullanılmak üzere geliştirilen botoks maddesi, botolinum toksini adı verilen bir içeriğe sahiptir. Laboratuvarlarda geliştirilen ve sterilizasyon dahilinde estetik uygulama maddesi olarak çeşitli firmalarca üretilen ürün, bir çeşit bakterinin ürettiği 7 farklı nörotoksin bileşeniyle oluşur.

Migrende botoks uygulama noktaları tedavinin başlangıç ve esas noktaları olarak, proteinin salınımı sağlanır.

Botoks; Bilinen Clostridium ve Clostridia türündeki toksiklerin bileşeni olarak, bilinen ve keşfedilen ‘’en güçlü’’ nörotoksin botolinumdur.

Migren Tedavisinde Botoks Faktörünün Avantajları

Cerrahi olmayan uygulama grubu yani ameliyatsız bir yöntem olduğu için caziptir. Operasyona bağlı olarak kesi izi içermediği için enfeksiyon ve buna bağlı olarak yara, kabuklanma ya da iltihabik rahatsızlıklar oluşturmaz.

Kolay ve konforlu bir işlemdir. Klinikte kısa sürede uygulanabilir ve uygulama sonrasında kişi gündelik aktivitelerine devam edebilir. Sonrasında pansumana, bandajlara ya da herhangi bir tekniğe gerek yoktur.

Migren tedavisinde botoks sonrasında herhangi bir iz kalmaz. Uygulama noktalarında şişlikler, pullanma, kabuklanma gibi etkiler görülmez. Lokal ya da genel anestezi uygulanmadan direkt olarak işlem yapılabilir. Ağrısız ve kansız bir yöntemdir. Fakat önlem olarak en az 1 hafta öncesinde kan sulandıran ilaç, takviye ve gıda alınmaması ehemmiyet taşır.

Acı eşiği düşük olan kişilere anestezi krem uygulayarak işlem yapıyoruz. İlk gün masaj yapılmaması ve uygulama noktalarına ovuşturma, baskı- basınç yapılamaması önemlidir.

Migrende Botoks Tedavisi Fiyatları

Kliniğimizden alacağınız randevu ile hem muayene ve analiz yaptırabilir hem de fiyatlar hakkında, uygulamanın seansları hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Uygulamadan kaç ünite botoks kullanıldığı ve kaç seans uygulama yapılacağına bağlı olarak fiyat belirlemesi yapılır.