Bacak estetiği bacak kalınlaştırmaBacak estetiği pilanlayan çoğu bayanın bacaklarının çok ince yada çarpık olması şikayetleri vardır ve bu durumdan dolayı etek giymekten çekinirler. Yoğun egzersiz yapılsa bile bacak kaslarında istenilen düzeyde büyütmek çok olası değildir. Bacak arkasındaki kas iki başlıdır. Bir başı bacağın üst iç kenarında, diğer başı da bacağın üst dış kenarında sonlanır. Ancak bu kasların zayıf olması ve bacaktaki yağ oranının az olması bacağı çarpık bacak ya da ince yapılı gösterebilir. Bu durumu düzeltmek için bacaklara protez yerleştirilmesi, bacağa yağ enjeksiyonu ya da bacağa macrolane, aqualift gibi hazır dolgu maddeleri uygulanabilir. Bu yöntemler bacağın dolgunluğunu ve şeklini artırmak için uygulanan bir işlemdir.

Çarpık Bacak Estetiği Ameliyatı

  1. Dolgu maddesi enjeksiyonu bacak estetiği ; Hazır dolgu maddelerinden en sık kullanılanı hyla-corp ya da macrolane gibi hyaluronik asit içerikli dolgulardır. Ortalama kalıcılık süreleri 2 yıldır. Aqualift marka dolgu maddesi ise enjekte edildikten sonra 5 yıl kadar kalıcılık sağlar. Bu dolgu maddelerinin en büyük avantajı ameliyatsız bir iyileşme dönemi olmadan hemen sonuç alınabilmesidir. Kişi aynı gün normal hayatına devam edebilir. Ama istenilen dolgunluk arttıkça uygulama ücretide doğal olarak artar. Genellikle her bir bacak içine 100 ml uygulama tatmin edici bir dolgunluk sağlar. En büyük dezavantajı kalıcı olmamalarıdır.
  2. Kök hücre yağ enjeksiyonu ile bacak estetiği  ; Kök hücre ile yağ transferi mutlaka hastanede yapılmalıdır. Anestezi işlemi transfer edilecek yağ dokusu hacmine göre değişkenlik gösterir. çoğu zaman lokal anestezi yada sedasyon eşliğinde  lokal anestezi kullanılabilir.Vucudun  fazla yağlı bölgelerinden alınan yağ dokuları bir takım işlmelere tabi tutularak ayrıştılır ve 300ml saf yağ dokusu ile kök hücre izole edilebilir.Elde edilen kök hücre ile yağ dolgusu bacak içlerine enjekte edilir. Enjekte edilen yağın % 60-70’i kalıcıdır. Kalıcı olan bu dolgunluk arzu edilen dolgunluktan az ise tekrar yağ enjeksiyonu işlemi gerekebilir.
  3. Bacak protezi ile bacak estetiği; Bu yöntemlerden bacak protezi uygulaması hem istenilen ölçüde dolgunluk sağlar hem de kalıcı bir yöntemdir. Bacak protezleri slikondan yapılmış simetrik ya da asimetrik yapıda, çeşitli boy ve hacimlerde olabilir. Protez kişinin tercihine göre sadece bacağın iç tarafına ya da iki tarafına da koyulabilir. Bacak protezleri genellikle bacağın iç tarafına iki taraflı olarak konulur. Genellikle kişinin bacak boyu uzunluğuna ve bacak inceliğine göre protez seçimi yapılır. Ben genellikle asimetrik protezleri tercih ediyorum. Bu protezlerin üst kısmı yani kas başına gelen bölgesi dolgun, protez ayak bileğine yakın bölgeye indikçe azalarak incelir. Bu sayede hastalar en çok şikayetçi oldukları iç bacak ve baldır dolgunluğunu kazanmış olurlar.

Baldır protezleri hastanede ameliyathane şartlarında genel anestezi ya da sedasyonla desteklenmiş lokal anestezi altında yapılabilir. Operasyon ortalama 1 saat sürer.

Bacak protezlerini yerleştirmek için diz arkasındaki kat izi içinden yapılan küçük bir kesi yardımıyla bacak kası ile kas kılıfı arasında bir plan açılır. Bu plan içinde konulacak proteze uygun bir cep oluşturulur. Protez yerleştirildikten sonra kas fasyası ve cilt kapatılır. Hastaya varis çorabı ya da elastik bandaj tatbik edilir.

Ameliyat sonrası bacaklar elastik bandajlar ile kapatılır. Evde istirahat etmesi ve bacak elevasyonu önerilir. İlk günlerde sadece kişisel ihtiyaçları için kalkması önerilir. Normale dönüş 2 hafta kadar zaman alabilir.

Bacak estetiği ameliyatları ile daha dolgun daha düzgün ve estetik açıdan daha güzel görünümlü bacaklar elde etmek mümkündür.