Ter bezlerinin fazla çalışması nedeniyle terleme durumu yazın ve kışın çok büyük bir sorun olmaktadır. Deodorant, roll on gibi ürünler kullanmak da sanıldığı kadar sağlıklı değildir. O nedenle koltuk altı terleme botoksu yapılarak bu durum büyük ölçüde engellenmektedir. Peki, koltuk altı terleme botoksu nedir?

Botoks pek çok bölgede kullanılabilen bir uygulamadır. Enjeksiyon uygulaması ile yapılan botoks, koltuk altı bölgesine de rahatlıkla kullanılır. Koltuk altı terleme botoksu sayesinde terlemelerin %90 oranında engellendiği görülmektedir. Bu nedenle de özellikle yaz aylarından önce çok fazla kişi tarafından tercih edilmektedir. Ancak yaz başlamadan önce uygulanması daha doğru olacaktır.

Koltuk Altı Terleme Botoksu ( Terleme Tedavisi) Nasıl Uygulanır?

Koltuk altı terleme botoksu Koltuk altı bölgesine botoks yapılmadan önce bölgenin zarar görmemesi ve hastanın acı çekmemesi açısından içerisinde uyuşturucu özellikli maddeler bulunan kremler uygulanmaktadır. Bu kremin etkisi yaklaşık 20 dakika içerisinde görülmektedir. Daha sonra da terleme bölgelerine düşük dozlarda botoks uygulaması yapılmaktadır. Bu yöntemde ise normal botoks uygulamaları gibi son derece ince uçlu iğneler kullanılmaktadır.

Koltuk altı dışında avuç içi ya da ayak tabanına da yine aynı uygulama rahatlıkla yapılabilmektedir. Bu bölgelerde de koltuk altı uygulamasındaki tüm aşamalar aynıdır.

Koltuk altı terleme botoksunun amacı, ter bezlerinden fazla olanların sinirlerinin bloke edilmesidir. Vücudumuzun terlemeye de ihtiyacı olduğu için normal sayıda ter bezi koltuk altında bırakılır ve aşırı terlemeye sebep olan ter bezleri enjeksiyon sayesinde engellenir.

Koltuk altı terleme botoksu yapıldıktan sonraki 4 gün içerisinde terleme miktarında azalma görülmeye başlanır. 7 gün tamamlandığında ise terlemenin minimum seviyeye indirildiği görülür. Koltuk altı terleme botoksu etkisi ise genel olarak 6 – 8 ay arasında sürmektedir. Bu süre tamamlandıktan sonra tekrar yaptırılmasında da hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Oldukça acısız ve ağrısız bir işlemdir.

Koltuk Altı Terleme Botoksunun Zararı Var Mı?

Bazı ameliyat yöntemlerinde, ter bezleri alınabilmektedir. Bu durum kontrolsüz yapıldığı zaman bazı zararlarla sonuçlanabilir. Fakat koltuk altı terleme botoksunun zararı yoktur. Çünkü bölgede bulunan ter bezlerinin sadece fazlalık olan kısmına küçük bir zarar verilmektedir. Bu da vücut sağlığı açısından tehlike oluşturacak bir durum değildir. Hatta aşırı terleme nedeniyle vücuttaki su oranı sürekli düştüğü için koltuk altı terleme botoksu sayesinde bu durum da ortadan kaldırılmış olur. Böylelikle vücut daha az su kaybetmeye başlar. Yani sağlıklı sonuçlar veren bir uygulamadır.

Yan etki olarak baktığımızda da yaygın olarak görülen tek yan etkisi uygulamanın yapıldığı bölgede kızarma ya da morarmadır. Fakat bu yan etkiler her uygulamada görülmemektedir. Yani kişinin cildinin hassas olup olmamasına göre değişen yan etkilerdir.

Kimlere Koltuk Altı Terleme Botoksu Uygulanmalıdır?

Koltuk altı terleme botoksu her ne kadar sağlıklı bir uygulama olsa da ihtiyacı olmayan kişilere yapılmaması gerekmektedir. Genellikle hem yaz hem de kış aylarında sürekli olarak terleyen, en küçük bir duygu durum değişikliğinde terlemeye başlayan kişilere uygulanmaktadır.

Aşırı terleme olarak bilinen aksiler hiperhidrozis tedavisinde botoks çok sık tercih edilmektedir. Çünkü aşırı terleme olayı cildin çabuk yağlanması, vücudun ihtiyacı olan suyu da ter yoluyla dışarı atması gibi pek çok farklı soruna neden olabilmektedir. Bunlar da koltuk altı terleme botoksu sayesinde dakikalar içerisinde çözüme ulaşır.

Koltuk altı terleme botoksu için 18 yaşından büyük olmak gerekmektedir. Hem 18 yaşından küçüklere hem de hamile ya da emziren annelere bu botoks uygulamasının yapılması çok sağlıklı sonuçlar vermemektedir. Ankara terleme botoksu tedavisi fiyatları için randevu alarak öğrenebilirsiniz.