Çatlak Tedavisi ihtiyacı Hızlı büyüme ve aşırı kilo alımı özellikle genç kızlık ve hamilelik döneminde ciltte çatlaklara yol açabilir. Bu deri çatlakları özellikle göğüs, basen, kalça ve karın bölgesinde oluşur. Genellikle diz ve bacak bölgelerinde ki enine cilt çatlakları ise hızlı boy uzamasına bağlı oluşur.

çatlak tedavisi Deri hızlı büyüme ya da hızlı genişlemeye ayak uyduramaz ve deri çatlayarak büyür. Deri çatlağının derecesini belirleyen en önemli faktörler cildin yapısı ve gerilmenin derecesidir. İnce derili ve elastikiyeti zayıf ciltlerde cilt çatlağı daha fazla olurken, sıkı ve kalın ciltlerde çatlak daha zor oluşur.

Oluşmuş cilt çatlaklarını tamamen yok etmenin bir yolu yoktur. Lazer tedavisi dışında cilt çatlaklarını azaltmak için uygulanabilecek etkili bir tedavi alternatifi yoktur. En etkili lazer ise CO2 fraksiyonel lazerdir.

Çatlak deri elastikiyetini kaybetmiştir, cilt eski diriliğini ve sıkılığını kaybederek gevşek bir yapı kazanır. Ayrıca çatlak alanlar cilt yüzeyinden derinleşerek ciltte ince çukur kanallar oluşturur. Erken dönemde bu çatlaklar pembe ve kızarık görünümde iken zamanla cilt rengine solar. Bu süreç 1 yıl kadar zaman alabilir.

CO2 fraksiyonel lazer cildin tüm tabakaları yenilediği için çatlaklara en etkili lazer sistemidir. Eğer çatlak cildi tam kat içermiyorsa ya da tedavi cilt çatlağı oluşumunun erken evrelerinde uygulanırsa elde edilen fayda çok daha fazladır.

Çatlak Tedavisi uygulaması sonrası hemen ciltte bir sıkılaşma ve gerginlik oluşur çünkü kolejen ve elestik dokulardaki büzüşme etkisi buna neden olmaktadır , etkinin maksimum oluşması üç altı ay zaman alır. bu süreçte hem ciltdeki dokular yeniler hemde cildeki çatlaklarda sıkılaşmaya bağlı azalma gözlenir.

(30) – (45) gün arayla 4 – 6 seans uygulanması önerilir.

Çatlak Tedavisinden sonra ciltte hafif kahverengi bir pullanma oluşur. 4-7 gün içinde kendiliğinden dökülür. Kişi duş alabilir ya da makyaj yapabilir. Cilt yenilendiği için iz azaltıcı krem kullanılması faydalıdır.