Yağ enjeksiyonu yüz hatlarını belirginleştirmek ya da yüzdeki kırışıklıkları hafifletmek amacı ile estetikte sıklıkla kullanılır. Avantajı diğer dışarıdan hazır verilen hyaluronik asit içerikli dolgular gibi yabancı bir madde değil kişinin kendi doğal dokusu olmasıdır. Dolayısıyla da alerji, uygulanan doza göre artan bir maliyet ya da yan etki sorunu ile karşılaşılmamaktadır. Diğer hazır dolgu maddeleri genellikle 1ml’lik enjektörlerde kullanıma hazır olarak üretilir. Geniş alanlarda kullanımı maliyeti ciddi artıracağından kullanımını kısıtlamaktadır.

Yağ Enjeksiyonu ile Yağ Dolgusu Uygulaması

Yağ enjeksiyonuYağ enjeksiyonu özel ince bir kanül yardımı ile vücudun bir yerinden alınan yağ dokusunun başka bir yere verilmesidir. Yağ vücutta herhangi bir bölgeden alınabilir, Fakat genellikle alınan bölge karın bölgesidir. Basen, popo ya da diz içleri de tercih edilebilir. İşlem lokal anestezi altında ya da sedasyon desteği ile yapılabilir. Ortalama işlem süresi yapılacak girişimle orantılı olarak 30 dk- 1 saat sürer. Herhangi bir kesi olmadığından iz problemi ile karşılaşılmaz. İşlem sonrası uygulanan bölgede birkaç gün sürecek ödem ve şişlik olağandır. Buz tatbiki, morluk önleyici krem kullanımı ve ağrı kesici tablet kullanımı faydalıdır.

Yağ enjekte edilen bölgede ilk 2-3 gün etraf dokulardaki serumla beslenir. 4-5. Gün damar tomurcukları oluşur. 7. gün yağ dokusunun kendini besleyebilecek kan damarları oluşmuştur. Bu yüzden yağ doku içine enjekte edilirken havuz gibi göllenme yapılmamasına dikkat edilmeli hem de doku içlerine ince tüneller açarak enjekte edilmelidir. Yoksa göllenme yapılan bölgenin iç kısımlarında kalan yağlar serumla beslenemez ve vücut tarafından emilirler. Eğer uygulanan alanda istenilen dolgunluk daha fazla ise yağların bir miktarı saklanarak 1’er ay arayla tekrar uygulanabilir. Bu sayede hem kalıcılık hem de elde edilen hacim daha fazla olur.

Yağ Enjeksiyonu ile Elde Edilen Yağ Dolgusu Uygulama Alanları

yağ dolgusuYağ dolgusu genellikle yüz bölgesine uygulanır. Dudakları dolgunlaştırmak, elmacık kemiği ve çene ucunu belirginleştirmek, ağız kenarı, alın, kaş arası gibi yüzdeki birçok kırışıklığı doldurmak amacıyla uygulanan bir işlemdir. Ayrıca yüzü zayıf olan kişilerde örneğin yanak bölgesini doldurmak ya da yaralanma sonucu oluşmuş çöküklükleri düzeltmek amacıyla da kullanılabilir Enjekte edilen yağ hücreleri verildikleri yerde yaşamaya devam ederler ve orada bir dolgu maddesi görevi görürler. Geç dönem içerisinde ortalama verilen yağların yarısına yakını yaşayacaktır ve elde edilen kalıcılık süresi kişisel farklılıklar gösterse de uzun solukludur. Bu yüzden bazen ek uygulamaların gerekeceği her zaman akılda tutulmalıdır.

Yağ enjeksiyonu ‘nun hem kalıcılığını artırmak hem de tutma oranını artırmak için en uygun yöntem günümüzde kök hücreden zenginleştirilmiş yağ enjeksiyonu uygulamalarıdır. Bu sayede uygulanan bölgede yağların tutma oranı hem % 70’lere çıkarılmış olunur hem de kalıcılık çok daha fazladır.

Yağ enjeksiyonu ile yüzün daha genç daha dolgun daha diri görünmesini sağlamak mümkün. Kişinin yüzünde yılların bıraktığı izlerin yağ enjeksiyonları ile daha iyi görünmesi sağlanabilir. Ankara’da Yağ enjeksiyonu uygulamaları hakkında bizleri arayabilir, fiyat aralığı hakkında bilgi alabilirsiniz.